Hode

ROSE HISTORIE

 

Hvis du skulle lure på hvem vi er og hva R.O.S.E. er, så har du kommet til rette sted. Her skal du få all informasjon du trenger.

R.O.S.E. som også onde tunger kaller Rett Og Slett Elendig (Okey, da, vi er det), startet sine første ymse dansetrinn allerede i 80-åra. Alle som én var vi på en eller annen måte tilknytta dansens magiske karisma, enten vi hadde en søster på Carolines ballettskole eller gikk i den stilfulle dansegruppa King’s Kids Råde. Det var slik vi møttes. Dansen ledet oss så vi til slutt fant hverandre, og det har vi aldri angra på siden. Vi ble som hånd i hanske og egg med bacon, ingen kunne skille oss – vi var blitt en klikk.

Det var høsten 1996 vi begynte å dyrke denne idéen om en ny dansegruppe. En gruppe som skulle være schikkelig dårlig. Så vidt vi husker var det det eneste kriteriet, så med tung erfaring fra tidligere giggs ble det enstemmig vedtatt at vi skulle danne en ny forfriskende technogruppe i undergrunnsmiljøet på østlandet. Og vi er jo kjent for å gjøre det vi sier, så den mest kreative av oss, Anders, fikk i oppdrag å lage de første bevegelsene på den første dansen vår. Vi kan derfor tydelig se hvordan Anders hadde det inni seg når vi ser dansene våres den dag i dag. Her fikk han hente ut all energi og følelser uten innvendinger fra andre. Dansen tok form, og siden ble den laget ferdig.

Kanskje vi tenkte: Hvem i all vide verden kunne tenke seg å invitere oss til å danse? Det var den eneste negative siden med prosjektet. Hvordan skulle vi tjene spenn? Men vi kom, så, og utnytta et lyspunkt. Ungdommene i Oslo Kristne Senter skulle nemlig ha en underholdningskveld den 2. okt, og vi brukte vår medfødte sluhet til å snike oss inn blant de celebre kjendisene som skulle opptre. Selv var vi som 4 ukjente turister. Men vi kom, vi danset, og vi gikk. Suksessen var et faktum.

Siden gikk det nærmest hånd i hånd med opptredener. Vi skjønte ikke helt hva som skjedde – var folk så lettlurte? Uansett unytta vi det til tusen, og kan forsikre deg om at vi har hatt det svært provikativt* i denne tiden. Ja, vi har det ganske gøy fortsatt også.

Nå begynner vi å bli ganske gamle. Fredrik har begynt å få skjegg, og både Anders og Torgard er ferdig med skolen. Det er bare Sveinung som er barn enda. Så vi forstår når du spør: Hvor meget mer må jeg tåle? Akk, ja, den som visste det. Det er neimen ikke godt å si, men vi skal love deg at vi skal holde på litt til.

*Provikativ: Et ord vi føler stemmer bra med det R.O.S.E. er. Hva ordet i seg selv betyr kan du velge

Forresten vil vi gjerne takke for hjelpen til denne sida!